Life coaching, karrier coaching

A coaching folyamat azok számára hasznos, akikben megvan a belső elhatározottság arra, hogy javítsanak életminőségükön, életükkel való elégedettségükön, vagy valamilyen konkrét életterületen; illetve szeretnének az értékrendjükkel és én-ideáljukkal nagyobb összhangban lévő életet élni.

Whitworth szavai nagyszerűen visszaadják a coaching folyamat lényegét:

„Képzelj el egy kapcsolatot, amelyben teljes mértékben Te vagy a középpontban: annak meghatározása, hogy mit vársz az élettől, és mi fog segíteni abban, hogy elérd, amit szeretnél! Képzelj el egy kapcsolatot valakivel, aki igazán nyílt és őszinte Veled. Ez a bizalmon, titoktartáson nyugvó és biztonságos légkörben zajló coaching kapcsolat”.

A professzionális coaching az ügyfél és a coach szakmai kapcsolata, amely abban segíti az ügyfelet, hogy kiemelkedő eredményeket érjen el a magánéletében, a munkájában, vagy élete bármely más, számára fontos területén. A coaching folyamat során minden találkozáskor a kliens választja meg a beszélgetés fókuszát, míg a coach figyelmesen hallgatja, megfigyeléseit visszajelzi, és elgondolkodtató, önismeretet mélyítő kérdéseket tesz fel. A coaching az ügyfél aktuális helyzetének felmérésével indul: hol tart most az életében? A következő lépés a cél kijelölése: hová szeretne eljutni? A folyamat további részében pedig a cél eléréséhez szükséges különböző lépések megtervezése, kidolgozása zajlik. A coaching folyamat eredménye az ügyfél eredménye, melyet választásainak, cselekvésének köszönhet.

 Life coaching: A life coaching folyamat célja az ügyfél támogatása jövője megtervezésében életének bármely területén. A life coaching azok számára lehet hasznos, akik életük egy vagy több területén változást élnek meg, vagy épp ellenkezőleg, elégedetlenek jelenlegi életükkel, változtatni szeretnének, de nem mernek lépni, vagy nem tudják, hogyan tegyék. Coaching pszichológusként abban segítem ügyfeleimet, hogy életük minden fő területére vonzó jövőképet fogalmazzanak meg, kidolgozzanak több lehetséges stratégiát azok eléréshez, majd meg is valósítsák őket.  A fókusz azoknak a céloknak a tisztázásán van, amelyek elérése az ügyfél vágyainak, álmainak megvalósulását jelentik és megelégedettséget hoznak számára. A life coach arra ösztönzi ügyfelét, hogy felismerje és mozgósítsa már meglévő erőforrásait, higgyen önmagában, s abban, hogy elérheti kitűzött célját.

Karrier coaching: A karrier nem csak megélhetési, hanem érzelmi kérdés is, a személyes jóllét egyik legfontosabb eleme a karrier jóllét, ezért fontos, hogy megtaláljuk karrierünk értelmét, jelentését, célját. A karrier coaching az ügyfelek karrier-és munka elégedettségének növelését célozza meg. Yates (2014) meghatározása szerint a karrier coaching eredményeként az ügyfél egyre tudatosabbá válik a karrierjével kapcsolatos értékei, erőforrásai, gondolkodásmódja, magatartása, döntési stílusa, valamint érzelmei terén. Autentikusabb és ambiciózusabb karrier célokat tűz ki és valósít meg, amelyek elérése révén elégedettebbé válik a karrierjével, és általában az életével. A karrier coaching során például az alábbi kérdésekkel foglalkozunk: Milyen mértékben csinálom azt, ami az álmom, a szenvedélyem? Milyen mértékben használom a személyes erősségeimet a munkámban?

Mi a coaching pszichológia? Miért jó, ha a coach pszichológus végzettségű szakember?

A coaching pszichológia egyesíti a pszichológus szakember sokévnyi magas szintű képzéssel megszerzett tudását és tapasztalatát a coaching célközpontú és erősségekre alapozó, jövőre irányuló szemléletével. Coaching pszichológuskéntazt valljuk, hogy az ügyfél rendelkezik a céljai eléréséhez szükséges tudással és képességekkel, készségekkel, csupán meg kell találni a módját, hogy kibontakoztassa azokat. Ez éles ellentétben áll a hagyományos betegségmodellel, melyben a pszichológushoz forduló személyt „betegnek”, „páciensnek” címkézik, akiben valami „elromlott, és javításra szorul”. Mindez egyúttal feltételezi és megkívánja az ügyfél aktív, cselekvő attitűdjét is, vagyis, hogy felelősséget vállaljon saját életéért és céljai eléréséért a coaching pszichológussal való közös, partneri viszonyon alapuló munka során.